Полтавська облдержадміністрація надіслала до Кабінету Міністрів України термінову телеграму з приводу ситуації, що склалася в межах Полтавщини на одній з головних транспортних артерій країни — автомагістралі Київ-Харків—Довжанський. Адже нині йдеться  мало не про цілковите припинення руху автотранспорту від столиці в напрямку Харкова, Донецька, Луганська, Дніпропетровська та Запоріжжя.

 У зверненні до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко керівництво Полтавщини констатує, що магістраль М-03 Київ—Харків—Довжанський внаслідок складних погодних умов та хронічних недоремонтів в останні роки опинилася майже в непроїжджому стані, а через відсутність бюджету—2010 наявні ресурси дорожньо-експлуатаційних підприємств та можливості їх фінансування за тимчасовим кошторисом вичерпані.

Ліквідація снігових заметів та забезпечення під’їздів до майже 500 населених пунктів — ось на що спрямовані сили наявних дорожніх підрозділів області. Облдержадміністрація також просила про допомогу підприємства області, які виділили для цього свої технічні засоби. Таким чином аварійні ремонтні роботи і ліквідація наслідків НС тривають майже безперервно протягом двох місяців. Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев просить терміново вирішити питання щодо цільового направлення не менше 30 млн. грн. на проведення відновлювальних робіт.
— Технічний стан автошляхів загальнодержавного значення сьогодні критичний. Через погане покриття трапляються ДТП, істотних ушкоджень зазнають транспортні засоби. І нинішні погодні умови — лише побічна причина. Головне зло — у хронічному недофінансуванні, — коментує ситуацію заступник голови Полтавської ОДА Сергій Ясинський. — Підкреслюю, недофінансування, яке маємо нині, може призвести до колапсу транспортної мережі в цілому.
Залишається лише додати, що автотраса Київ—Харків — це один із об’єктів, який включається у програму підготовки до Євро—2012.
 
Полтавська область.