Традиційний подарунок у рамках акції до 1 вересня, яка триває у Рахівському і Тячівському районах уже третій рік поспіль, зробив народний депутат України Василь Петьовка.

Акція розпочалася в селищі Ясіня та селах Лазещина і Чорна Тиса, де від імені Василя Петьовки подарунки вручили помічники-консультанти народного депутата Володимир Федурця, Василь Геленич, ясінянський селищний голова Едуард Зелінський, депутати районної ради Микола Сагайда, Онуфрій Капчук та керівник благодійної громадської організації Ігор Іванків.

Першокласникам п’яти шкіл селища Ясіня, а також майбутнім учням Лазещинської та Чорнотисянської загальноосвітніх шкіл вручили шкільні портфелі з набором необхідного приладдя. А потім помічники-консультанти Василя Петьовки Михайло Штефко та Віктор Медвідь подарували шкільні ранці майбутнім першокласникам у семи загальноосвітніх закладах сіл Водиця, Верхнє та Середнє Водяне.

Акцію до Дня знань було продовжено у школах Рахова, Костилівки, Ділового, Хмеліва та Лугу. Ранці з усім необхідним приладдям для навчання та вітальні листівки від народного депутата України отримали 370 майбутніх першокласників у дев’яти школах. Далі — у Великому Бичкові, Росішці, Косівській Поляні, Білій Церкві та Кобилецькій Поляні. Загалом у восьми загальноосвітніх школах подарунки отримали двісті п’ятдесят два першокласники.

Ця благодійна акція фінішувала на Рахівщині в неділю, 27 липня, коли подарунки були вручені майбутнім першокласникам села Білин та Кваси.

Загалом подарунки отримали 1305 майбутніх школярів, дітям побажали успіхів у навчанні та відмінних оцінок. Діти із задоволенням розглядали наповнені ранці, а батьки щиро дякували народному депутатові за турботу про молоде покоління.

Така акція вже триває і в Тячівському районі.

Отже, 1 вересня у виборчому окрузі Василя Петьовки стане подвійним святом для усіх першачків.

 

Закарпатська область.

Фото надане прес-службою народного депутата.

Під час благодійної акції.