Протягом тижня в Полтаві перебувала група вихованців гімназії зі шведського міста Віммербі. Їхня поїздка здійснюється в рамках україно-шведського проекту, започаткованого полтавською школою «Паросток» та шведською гімназією ще чотири роки тому. 
Нині він підтримується урядом Швеції та Шведським інститутом і має кілька напрямів. Але головна мета — краще пізнати одне одного. Керівник делегації, вона ж керівник проекту, викладач гімназії і редактор газети Frіzon» Вікторія Форш сказала, що він викликає великий інтерес у шведської сторони, адже молодь вивчає інший досвід, іншу культуру, історію та духовну спадщину. Саме завдяки цьому проекту шведи відкрили для себе Миколу Гоголя, Івана Котляревського й багато чого іншого з того, що цінуємо ми. До речі, гості в захопленні й від Полтави.
Вибір міста, зрозуміло, не був випадковий. Тут 300 років тому відбулася знаменита Полтавська битва. А місто Віммербі є батьківщиною видатної шведської письменниці, автора книжки «Малюк і Карлсон» Астрід Лінгрен. Вона для шведів такий само класик, як наші Котляревський і Гоголь.
Це не перший обмін делегаціями. Нині він здійснюється в рамках молодіжного медіа-проекту Шведського інституту. Серед вихованців гімназії — школярі, котрі навчаються за профілем «журналістика». Вони відвідали редакцію міської газети «Полтавський вісник». Гостей цікавило все: від процесу підготовки матеріалів, формування газети, її друку до цінової, тиражної політики та відносин із політичними партіями та засновником. Спілкування було взаємокорисне й цікаве, адже питання гості ставили майже професійні. До того ж у складі делегації був заступник редактора газети «Frіzon» Ленні Холмбергер, який у гімназії викладає основи медіа. У виданні газети беруть участь і гімназисти. Про серйозність роботи свідчить те, що випускники закладу вже працюють у шведських ЗМІ. У свою чергу було що показати й «Паростку», який теж видає свою газету.
Гості зі Швеції щиро задоволені відвідинами Полтави й висловили бажання продовжувати взаємовигідне спілкування. Тільки торік цей навчальний заклад Полтави взяв участь у кількох україно-шведських проектах у партнерстві з гімназією Віммербі, його відвідали 10 делегацій шведських учителів, журналістів, учених, представники Шведського інституту та Посольства Швеції в Україні. До слова, керівник школи «Паросток» Олена Крамарева сказала, що учні школи пишаються своєю місією, особливо тим, що вони сприяють формуванню позитивного іміджу України.