Різдвяну ніч четверо полтавських грабіжників зустріли «на роботі». 
Було вже близько другої, коли вони зупинили чергову жертву на вулиці Жовтневій. 
Затягнувши чоловіка до підворітні одного з будинків, вже добралися до його кишень, але тут поруч зупинився легковик... На вимогу водія припинити пограбування злочинці спершу навіть не зреагували: мовляв, що він один проти нас, чотирьох. Але незнайомець виявився не з боязких і за якусь мить уже скрутив двох, а коли погнався за третім, якраз під’їхала патрульна машина, тож його затримали уже спільними зусиллями. Утік лише четвертий, але і того вранці знайшли.
Людиною в цивільному, яка так сміливо вступила в сутичку з бандитами, виявився сам... начальник Октябрського райвідділу міліції Полтави майор Анатолій Гриценко. Відпустивши водія, він повертався зі служби сам. Помітивши грабіжників, викликав наряд зі свого райвідділу і почав діяти...
До речі, майора Гриценка лише нещодавно призначили на посаду. А от злочинці, як з’ясувалося, вже тривалий час займалися пограбуваннями на нічних вулицях міста, де зазвичай вибирали захмелілих чоловіків, дехто з яких, можливо, навіть не пригадує, що з ними трапилося.