Учора в деяких районах Харкова, незважаючи на оголошений страйк, трамваї вийшли на маршрути. За інформацією харківських ЗМІ, на роботу, зокрема, вийшли працівники Салтівського депо (маршрути №№ 8, 5, 16, 16А, 23, 26, 27). У свою чергу, працівники Жовтневого трамвайного, а також двох тролейбусних депо продовжували акцію протесту, чекаючи обіцяної виплати зарплат.
Нагадаємо, в понеділок працівники КП «Міськелектротранс» оголосили акцію протесту, вимагаючи погашення заборгованості в заробітній платі. На маршрути міста не вийшли трамваї й тролейбуси. Під стінами мерії зібралися сотні мітингувальників.
Платню більшість працівників підприємства не одержує з липня. Загальний борг у зарплаті, за даними генерального директора КП «Міськелектротранс» Сергія Почепецького, становить 28,2 мільйона гривень.
Близько 12 години дня представники Харківської міськради запросили пікетників на переговори. У ході яких відповідальність за ситуацію, що склалась, міська влада поклала на уряд, котрий не повністю компенсує проїзд пільговиків. Після наради керівництва підприємства та міської влади з працівниками було ухвалено рішення, що міськадміністрація дасть 28 мільйонів гривень на погашення боргів. Це гроші, які влада планувала витратити на будівництво метро в лютому та березні. За словами Сергія Почепецького, гроші обіцяли виплатити найпізніше сьогодні.
Страйк вніс істотні корективи у звичне життя харків’ян. За даними «Міськелектротрансу», в середньому підприємство перевозить близько 600 тис. пасажирів на день. У понеділок це навантаження лягло на приватних перевізників, які не змогли оперативно збільшити кількість маршруток. Через це на зупинках утворилися величезні черги, в годину пік виїхати з деяких районів міста було практично неможливо, що призвело до масових запізнень на роботу в перший робочий день нового року.
Фото В’ячеслава Мадієвського (Укрінформ).