Банкноти зразка 1992 року, введені в обіг у 1996-му, є дійсним платіжним засобом, їх мають приймати беззастережно. Про це йдеться в телеграмі Головного управління Національного банку України в Києві і Київській області, повідомляє УНІАН.
Останнім часом до Національного банку України надходять від громадян скарги на те, що установи банків і торговельні підприємства Київського регіону відмовляються приймати від населення банкноти зразка 1992 року. Тому Нацбанк нагадує, що в червні 2003 року було прийнято постанову НБУ №258 «Про вилучення з готівкового обігу банкнот зразка 1992 року номінальною вартістю 1, 2, 5, 10 і 20 гривень», яка сьогодні залишається чинною.
«Відповідно до зазначеної постанови, банкноти зразка 1992 року є дійсним платіжним засобом і обов’язкові для безперешкодного приймання за їхньою номінальною вартістю установами банків за всіма видами платежів, торговельними організаціями і підприємствами сфери послуг під час здійснення розрахунків за товари, послуги», — зазначає регулятор.