Київське обласне відділення Антимонопольного комітету України порушило справу щодо КП «Спецкомбінат із надання ритуальних послуг» Білоцерківської міськради за ознаками зловживання монопольним становищем. Як з’ясували фахівці відділення, підприємство застосовувало економічно необгрунтовану вартість ритуальних послуг. Розслідування у справі триває, повідомляє сайт АМКУ.
Тим часом Київське міське відділення АМК рекомендувало ритуальній службі СКП «Київський крематорій» Київської міськдержадміністрації припинити дії з ознаками зловживання монопольним становищем. Як повідомили в АМКУ, підприємство безпідставно застосовувало різні тарифи на послуги із знешкодження шляхом кремації небезпечних відходів (біоматеріалів — зокрема, людських тканин для гістологічного дослідження), а крім того, встановило економічно необґрунтовані ціни на товари ритуального призначення.
Київський крематорій здійснює реалізацію вінків та інших ритуальних товарів за договорами комісії. За цих умов підвищувати ціни має право тільки комітент, тобто фізична або юридична особа, яка здає товар на комісію. Тим часом працівники АМК встановили факт, коли столичний крематорій самовільно, не з ініціативи комітента, підвищив ціну на такий товар.
Відділення зобов’язало підприємство привести свою діяльність у відповідність з вимогами законодавства.
— За цей рік ми розглянули більш як десять справ стосовно підприємств, підпорядкованих Головному управлінню ритуальних послуг КМДА, — розповів «Голосові України» голова Київського міського територіального відділення АМК Віктор Король. — Ситуацію у сфері ритуальних послуг досліджуємо постійно, і нерідко виявляємо порушення.