У Миколаївській області відсьогодні відкривається мисливський сезон.

Екологи-громадські працівники й місцеві журналісти стурбовані й обурені таким рішенням чиновників Миколаївського обласного управління лісового і мисливського господарства. Адже рішення було прийнято без пояснень і розголосу. За останні піввіку мисливці бралися за рушниці не раніше середини серпня. На прес-конференції, скликаній з цього приводу, екологи заявили: починати полювання занадто рано, стрілянина може завдати непоправної шкоди місцевій фауні й, насамперед, пташиному молодняку, що не встиг ще підрости і зміцніти.

— Ще в середині 60-х років авторитетні орнітологи запевняли, що на півдні України раніше вересня полювати на птахів не варто, — розповів відомий орнітолог, член Українського товариства охорони птахів Костянтин Редінов. — Є птахи, виводок яких ще не став на крило. Що з ними буде, коли навколо розпочнеться стрілянина?

Активісти заявляють, що треба не тільки змінити строки відкриття полювання, а й давно затверджені норми відстрілу. Сьогодні один мисливець має право на щоденну здобич з 15 перепелів, десяти куликів, трьох гусаків, п’яти качок. Екологи вважають, що це занадто багато.