На Ульяновському нафтогазоконденсатному родовищі в Магдалинівському районі на Дніпропетровщині завдяки введенню в експлуатацію нового дотискного агрегату щомісяця видобуватимуть на мільйон кубометрів природного газу більше. Це дасть змогу додатково забезпечити блакитним паливом декілька районів області і лівобережну частину Дніпропетровська.

На цьому родовищі на початок нинішнього року вже було видобуто майже 60 відсотків запасів, і пластові тиски на деяких свердловинах знизились майже втричі. Нове устаткування дає можливість здійснювати видобуток із газоконденсатних свердловин з низькими робочими тисками.
Відкриваючи новий об’єкт, голова облдержадміністрації Віктор Бондар зазначив, що відтепер тут добуватимуть до 180 мільйонів кубометрів газу на рік. Крім того, це додаткові робочі місця для жителів Магдалинівського району із заробітною платою до 3,5 тисячі гривень, а також додаткові відрахування до місцевого та обласного бюджетів.
Як повідомили в управлінні преси та інформації облдержадміністрації, у Пролетарське підземне сховище вже закачано близько 700 мільйонів кубометрів природного газу, який буде використано під час наступного опалювального періоду. На території області газ і нафту видобувають на 13 родовищах.