Трагедія сталася в Красному Лимані Донецької області. Двоє братів, 13 і 17 років, вирушили на полювання разом зі старшим 25-річним приятелем — до речі, раніше неодноразово судимим. Із собою хлопці взяли дві рушниці: двоствольну та одноствольну. Старший із братів, Максим, не знав, як користуватися зброєю, і приятель Андрій вирішив показати. За словами Андрія, наймолодшого «мисливця» він не помітив. Пролунав постріл, і підліток упав замертво.
А ось подальші дії приятелів виглядають дивно. Старший відтягнув жертву і закидав листям. Потім Андрій із Максимом зганяли на мотоциклі до найближчого села, купили горілки і взяли лопату. Андрій викопав яму, куди поклали підлітка, засипавши землею. Далі «мисливці» вирушили розважатися до сільського бару.
Про зникнення дитини заявила мати хлопчика. Слідчо-оперативна група, яка виїхала за місцем проживання, одразу опитала старшого брата зниклого підлітка. «Максим тут же зізнався: мовляв, це він ненароком з рушниці поцілив у голову братові, — розповіла слідчий Краснолиманського міськвідділу міліції Юлія Сейтумирова. — Наступного дня хлопець показав місце, де все сталося і де вони з приятелем закопали загиблого. Підлітка з вогнепальним пораненням у голову виявили на метровій глибині в лісовому масиві селища Дробишеве. Неподалік знайшли і рушниці, кинуті горе-мисливцями».
Однак деякі деталі змусили засумніватися в правдивості свідчень Максима. Неточності в його розповіді були явні. І тут старший брат не витримав і зізнався, що постріл зробив не він, а друг Андрій. Який і попросив узяти провину на себе: мовляв, неповнолітньому, який раніше не мав судимостей, повірять більше, ніж йому. Після пригоди старший друг одразу зник із місця проживання. Міліціонери кинулися розшукувати втікача і, отримавши інформацію, взяли під нагляд пасажирів електрички, якою повертався з Горлівки до Слов’янська рецидивіст. Коли той побачив на пероні начальника кримінальної міліції Краснолиманського міськвідділу міліції Михайла Шепеля, зрозумів: тікати марно.
Зараз Андрія заарештовано. Слідству належить провести ще низку експертиз, які дадуть відповідь, чи це вбивство справді скоєне через необережність, чи постріл був цілеспрямованим.