Суд визнав винною головного бухгалтера однієї із військових частин Миколаївського гарнізону в серйозних фінансових порушеннях і присудив три роки обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з веденням бухгалтерського обліку, здійсненням розрахунків і витрат у бюджетній сфері, а також виплату штрафу.

Доведена провина начальниці фінансово-економічного відділення полягає в тому, що офіцер-головбух «протягом тривалого часу, використовуючи службове становище, незаконно одержувала як щомісячні премії і розпоряджалася в особистих інтересах та інтересах третіх осіб коштами військової частини на загальну суму майже 140 тис. грн. Крім того, своєю службовою недбалістю вона завдала матеріальної шкоди державі на загальну суму понад 117 тис. грн.», — йдеться у рішенні суду.

Цікаво, що сума штрафу, яку має виплатити ця пані, становить лише 12 750 гривень.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснювала й підтримувала державне обвинувачення Миколаївська прокуратура з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Південного регіону України.