З минулої п’ятниці Харків ходить пішки. 9 жовтня, у відповідь на бездіяльність уряду, тролейбуси й трамваї харківського КП «Міськелектротрансу» не виходять на маршрути. Держава заборгувала транспортникам близько 170 мільйонів гривень. Минулої середи разом з товаришами по нещастю з багатьох інших транспортних підприємств країни харків’яни відправилися шукати правду до Києва — протестували під стінами Кабміну. Але до людей ніхто з високопоставлених мужів не вийшов. Тому працівники підприємства вирішили  страйкувати. На маршрути не вийшли 233 трамваї і 179 тролейбусів двох трамвайних і двох тролейбусних депо. Страйкарі не мають наміру приступати до роботи, поки їм не буде повністю виплачена заборгованість з заробітної плати, яка складає близько 40 мільйонів гривень. Транспортники не одержують зарплату із травня.
У результаті страйку чотирьох депо міські автобуси, маршрутні таксі й метрополітен працюють із підвищеним навантаженням. У суботу в Харкові на прес-конференції директор департаменту транспорту й зв’язку міськради Євген Водовозов заявив про намір замінити міський електротранспорт додатковими 50—60 автобусами. На його думку, вони можуть бути зняті із приміських маршрутів у зв’язку із закінченням дачного сезону.
Тим часом, у Кабміні не квапляться виконувати доручення Юлії Тимошенко. Міністр праці й соціальної політики Людмила Денисова вважає, що її відомству варто спочатку вивчити ситуацію з «Міськелектротрансом». З’ясувати, чи дійсно існує заборгованість, чи дійсно підприємство перевозило ці категорії громадян, а потім вже приймати рішення.