Звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу пред’явлено студенту-другокурснику Вінницького педагогічного коледжу. Його підозрюють у вимаганні грошей та незаконному використанні дитячої праці. З ізолятора тимчасового тримання студента-знущальника випустили на підписку про невиїзд.
Вивів уночі на кладовище і змусив... танцювати
Міцної статури юнаку, який до того ж ще й займається боксом, неважко було застосовувати фізичну силу до своїх жертв. Обирав їх з числа першокурсників. Зокрема, тих, хто приїхав на навчання з сільської місцевості. Фізично слабших за себе. Не лише вимагав гроші. Морально принижував. Змушував співати, танцювати. Все це знімав на мобільний. Одного разу вивів свою «жертву» вночі на кладовище, ввімкнув мелодію на мобільному і сказав: «Танцюй!..». Хто не підкорявся, тих бив.
— Про такі знущання ми дізналися від бабусі одного із студентів, — каже начальник Староміського райвідділу міліції Вінниці Юрій Дубецький. — Вона виховує внука одна. Звернула увагу на те, що хлопець часто повертається додому у пригніченому стані. Спочатку юнак не хотів нічого розповідати, боявся, що потім йому перепаде ще більше. Так само поводилися й інші жертви. Але згодом повідали про всі факти принижень. Їх навіть використовували як рабську силу. Той самий другокурсник домовився з одним чоловіком, що викопає котлован під гараж. Але працював не він. Роботу виконували залякані першокурсники. Весь заробіток дістався знущальницю.
На допитах у міліції 17-річний студент поводився зухвало, навіть погрожував правоохоронцям. Тільки після перебування в ізоляторі тимчасового тримання написав заяву про те, що розкаюється у скоєному. Сам він, хоч як дивно, з благополучної сім’ї. Та й характеристику в коледжі на нього дали позитивну. Незважаючи на це, боксеру-зухвальку доведеться відповідати.