Нещодавно у Кельменцях вручено перші 9 актів на землю в рамках реалізації відомої постанови Кабміну України № 844. Виконав приємну місію голова Чернівецької обласної ради Іван Шилепницький.
Здається, ще вчора наші громадяни писали заяви в сільській раді, їздили по архівні довідки до райцентру, а сьогодні перші вже отримують акти на землю. Отримують за спрощеною процедурою і безоплатно.
На Кельменеччині за всі попередні роки таких актів було видано 18 відсоткам жителів району, зате саме Кельменецький район розпочав тепер їх знову видавати першим в області.
Начальник головного управління Держкомзему в Чернівецькій області Валентин Манілич сповнений оптимізму. Саме ця інституція об’єднує працю багатьох чиновників і колективів з підготовки та видання актів на землю.
— Терміни видачі актів короткі. Обсяги робіт великі. Але ми готові працювати сумлінно і творчо. Минув місяць після отримання заяв — і перші акти готові до видачі. Проблемні питання залишаються, але ми маємо виконати постанову. Причому виконати не абияк, а якісно!
Роботи попереду дуже багато, ресурсів — людських і фінансових — не завжди вистачає, але процес пішов — і це найголовніше.
Голова обласної ради зауважив, що до кінця року в Чернівецькій області треба видати 215 тисяч актів на землю. Зроблено поки що перший крок, але важливий. Важливість полягає не тільки в тому, що наші громадяни починають усвідомлювати себе власниками, поповнюючи собою середній клас суспільства, а й у тому, що в процесі видачі актів можна буде проінвентаризувати землю в тому чи іншому селі, районі, області.
— Хай вам ця земля добром проростає. Щоб ви мали з неї користь. Щоб працювала вона на ваші родини і Українську державу! — такі побажання висловили присутні посадовці всім землякам, котрі того дня отримали акти на землю. Ними були Лідія Аврам і Євгенія Ряба з Мошанця, Микола Грушецький і Анатолій Двірський з Іванівців, Юрій Швець і Раїса Телешман із Кельменців, а також Володимир Боштан з Оселівки, Микола Кацап з Бурдюга і Надія Мала з Бернового.
Додамо від себе: в добрий час і з Божою поміччю!