Правоохоронці розкрили злочинну групу, ключові ролі в якій виконували два оперативники спецпідрозділу управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Сумській області.
Наприкінці квітня нинішнього року в одній із квартир сумських багатоповерхівок було скоєно жорстоке вбивство пенсіонерки. Розбійний напад з метою пограбування злочинці вчинили, попередньо викравши онука хазяйки квартири, а потім під виглядом міліції проникли до помешкання. Однак там злочинці знайшли лише 20 гривень. Та щоб не залишати слідів, нелюди задушили свою жертву.
Не залишилася поза увагою і «робота» керівництва УБОЗу ГУМВС України в області. Керівника управління, де працювали перевертні в погонах, притягнуто до суворої дисциплінарної відповідальності та понижено на посаді за безконтрольність за підлеглими.
Альфа бере... слід
Наркотичну речовину рослинного походження виявили співробітники відділу прикордонної служби «Хутір-Михайлівський» та Глухівської митниці за допомогою службового собаки. 
Трапилося це під час прикордонно-митного огляду потягу міжнародного сполучення «Шевченкове—Москва». Пакунок з 200 грамами марихуани Альфа виявила за кожухом системи опалення вагону з боку неробочого тамбуру.
З початку року чотирилапі партнери прикордонників допомогли вилучити у міжнародних потягах більше 6 кілограмів сильнодіючих наркотиків. Причому серед своїх «колег» Альфа — найкращий наркотичний «пінкертон».