Скільки алкоголю не зашкодить вашому здоров’ю? Існує безпечна доза спиртного: 30 грамів на добу в перерахунку на чистий алкоголь. Конкретніше — 60 грамів горілки, або 240 грамів сухого вина, або 0,72 літра пива. Відомо, що помірні дози спиртного навіть корисні для судин. Холестерин в таких судинах не затримується, і, відповідно, ризик серцевих захворювань знижується.
Потрапляючи в організм, алкоголь розкладається ферментом, який називається алкогольдегідрогеназа. Цей фермент міститься в печінці, ось тільки кількість його в різних людей різна. Так, у північних народів його практично немає, небагато цього ферменту і у східних народів. Коли кількості спиртного для сп’яніння потрібно щоразу більше — це має насторожувати.
Фермент алкогольдегідрогенази у жінок удвічі менш активний, ніж у чоловіків. Тому жінки чутливіші до дії вина і міцних напоїв. Під час вживання напоїв, що містять 5 градусів алкоголю, різниці в процесах обміну речовин між чоловіками і жінками не спостерігалося. 
Неповна «швидка»
В Антрациті Луганської області не вистачає бригад «швидкої допомоги». Як зазначив головлікар станції «Швидкої допомоги» міста Володимир Залеський, у 1997—1998 роках його підлеглих масово скоротили. Нині в місті на лінію виїжджає 3—4 бригади за необхідності 8.
Володимир Залеський підкреслив, що у «швидкої допомоги» немає проблем з бензином і медикаментами, «головна проблема — нестача бригад». До того ж і працюючі бригади не вкомплектовано як належить.
— У нас працюють лікар з водієм або фельдшер з водієм. Повноцінної бригади із трьох осіб немає. Це погіршує якість і швидкість обслуговування хворих. Водночас зазначу, що навантаження, яке має розподілятися на трьох, лягає на одного. Проте цей «один» (лікар або фельдшер) не отримує більшої зарплати, —  ремствує головлікар «швидкої».
Увімкнений телевізор гальмує розвиток дитини
Співробітники Массачусетського університету (США) дійшли висновку, що увімкнений телевізор заважає членам сім’ї спілкуватися, навіть якщо ніхто з них не дивиться на екран. Батьки менше уваги приділяють дітям, менше розмовляють між собою і з нащадком. Як наслідок — індивідуальний та інтелектуальний розвиток дитини порушується.
Під час попередніх досліджень було встановлено, що перегляд телепрограм і відео спричинює затримки в мовному розвитку і зменшує кількість часу, який діти присвячують самостійним іграм.