До яких тільки засобів не вдаються непрохані гості, щоб потрапити в Україну! Днями співробітники Держкодонслужби затримали в Миколаєві на території Дніпро-Бузького морського торгівельного порту двох африканців, які прибули до Миколаєва на теплоході «Океан Лорд».
Капітан і члени екіпажу кажуть, що нічого не знали про незаконних пасажирів. Про появу підозрілих на причалі правоохоронцям повідомили співробітники порту. З’ясувалося, що виснажені від небезпечної подорожі іноземці — громадяни Гвінеї. Порушники зізналися, що 9 серпня вони разом з іще двома своїми співвітчизниками нелегально пробралися на судно у гвінейському порту Конакрі. Четверо безбілетників піднялися по балеру руля і заховалися. Та до України дісталися тільки двоє — іще двох мандрівників, за словами затриманих, змило за борт десь у Середземному морі.
Нерідко непрохані гості намагаються потрапити до країни за фальшивими документами, повідомляє прес-служба ДПСУ. Днями на Одещині «зелені кашкети» затримали жінку, яка рейсовим автобусом їхала з двома дітьми з Кишинева в Одесу. В пункті пропуску «Кучурган» вона пред’явила для контролю документи 28-річної громадянки Болгарії та її неповнолітніх синів. Однак фото в паспорті жінки було наклеєне не за правилами, під ним був відсутній мікротекст. Під час співбесіди мандрівниця зізналася, що є громадянкою Молдови і планувала за фальшивими документами виїхати до країн Євросоюзу.
Раніше співробітники Держкордонслужби викрили кількох псевдоросіян. Двоє чоловіків та жінка намагалися перетнути український кордон за підробними документами громадян РФ. Після викриття порушники назвалися громадянами Молдови, Вірменії та Узбекистану.