Наметове містечко для літнього відпочинку дітей, які мають девіантну модель поведінки, облаштували співробітники аварійно-рятувального загону спеціального призначення головного управління МНС у сосновому лісі поблизу села Клинці Кіровоградського району.
А потім вирішили, що, крім активного відпочинку на лоні природи, дітям непогано було б засвоїти правила безпеки життєдіяльності. Принаймні, ще раз нагадати про безпеку під час відпочинку — не зайве. В ігровій формі хлопчики та дівчатка засвоювали елементарні правила безпеки, згадували, як себе поводити в тій чи іншій екстремальній ситуації.
Під час першої з двох частин акції рятувальники чергового караулу 8-ї державної пожежної частини Кіровоградського району і бійці аварійно-рятувального загону спеціального призначення продемонстрували можливості спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів — САРМ-Л та АПД: гасили умовну пожежу, ліквідовували наслідки «ДТП», підіймали автомобіль за допомогою пневматичної подушки, розрізали металеві конструкції бензорізом та гідравлічними ножицями. А під час конкурсної програми діти пригадували правила безпечної поведінки, показували свою спритність, змагаючись у швидкості вдягання бойового одягу рятувальників. Переможці отримали від працівників МНС заохочувальні подарунки, а найактивнішому та найерудованішому учасникам подарували м’ячі.
 
На знімку: зустріч із рятувальниками в наметовому містечку.
Фото надано прес-службою головного управління МНС в області.