Усе починалося з того, що жителька одного з сіл Добровеличківського району викликала швидку для людей в автомобілі: мовляв, їм потрібна невідкладна допомога. Коли лікарі прибули на місце, то виявили, що в салоні авто — двоє чоловіків з вогнепальними пораненнями. Життя одного з них рятувати було вже пізно. Другого, з пораненнями грудної клітки та голови, негайно доставили до місцевої лікарні.
Як було встановлено правоохоронцями, постраждалі й нападник — рибалки. І конфліктували вони вже давно. Зрозуміло, з приводу не належних ні тим, ні іншому риболовних угідь. Приїхали «конкуренти» на розбірки вночі напередодні трагедії. Знову виникла сварка. Незвані гості наполягали на тому, щоб селянин віддав їм свій — незаконний, на думку приїжджих, — улов. Спочатку той опирався: рибальство було єдиним джерелом доходу в сім’ї непрацюючого чоловіка, тож відібрані 20 кілограмів риби позбавляли родину засобів до існування на кілька тижнів. Але, злякавшись погроз, врешті-решт віддав усе наловлене напередодні. Тоді про повернення улову почала просити дружина рибалки. Та гості були невблаганні. Більше того, пригрозили, що скоро повернуться і «розберуться» з нею теж.
Свого слова дотримали. Невдовзі біля обійстя знову з’явився знайомий автомобіль. Не витримавши психічного тиску, хазяїн схопив мисливську рушницю, вибіг надвір і зробив кілька пострілів у напрямку машини. Один із них виявився для водія смертельним. Потім, злякавшись, стрілець утік з місця пригоди. Протягом доби правоохоронці встановили його місцезнаходження й затримали.
Чоловік зізнався у скоєному, наголошуючи, що вчинив так, щоб захистити дружину та двох малолітніх дітей.