Валківський райвідділ міліції порушив кримінальну справу проти Володимира Гудима, який у стані алкогольного сп’яніння облив дружину та чотирьох дітей бензином і підпалив. Главу родини звинувачують у замаху на вбивство відразу за кількома пунктами частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України: більше двох чоловік, малолітньої дитини і з особливою жорстокістю. Кримінальну справу передали до слідчого управління ГУМВС у Харківській області. І, найімовірніше, її буде перекваліфіковано з «замаху на вбивство» на «вбивство», оскільки дружина Гудима Людмила й півторарічний син померли.
Нагадаємо, це сталося 28 липня. Людмила, мати чотирьох дітей, одержала вкрай тяжкі опіки. Потерпіла відразу ж потрапила в реанімацію Валківської центральної районної лікарні. Стан жінки не давав медикам змоги перевести її в спеціалізований опіковий центр у Харкові. Чотирьох дітей Людмили: дівчат 19, 16 і 12 років та півторарічного хлопчика, яких батько ще сплячими підпалив у хаті, — реанімаційними автомобілями Центру медицини катастроф доставили в опіковий центр. Але наступного дня хлопчик помер. У нього було обпечено 80 відсотків шкіри — це несумісно з життям. Життя сестер, за словами завідувача опікового центру Аслана Цогоєва, досі під загрозою. Стан пацієнток лікарі називають украй тяжким і нестабільним — у них обпечено теж до 80% шкіри. Однак, з огляду на високий рівень надання медичної допомоги в опіковому центрі, медики сподіваються на краще й роблять усе можливе, щоб урятувати дітей. Вже проведено попередні операції з підготовки до відновлення шкіри.
Сам палій — 46-літній Володимир — зараз також перебуває в опіковому центрі Харкова, його стан медики оцінюють як середньої тяжкості. В нього 20 відсотків глибоких опіків шкіри, в основному кінцівок. Зловмисник під наглядом не тільки лікарів, але й працівників міліції. Перші відповіді щодо скоєного він уже дав, кажуть правоохоронці, але подробиці ще не повідомляють. Йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Прокурор Харківської області Василь Синчук, відповідаючи на запитання, наскільки просунулося слідство в цій кримінальній справі, сказав лише, що всі потерпілі й сам горе-батько поки що в такому стані, що на них дивитися страшно, не те що опитувати чи допитувати.