На Буковині проведено байкерський фестиваль «Бандерфест».
Міжнародний фестиваль «Бандерфест-2009» пройшов нещодавно на Буковині. Його організатором виступив чернівецький мотоклуб «BANDERAS MC». У байкерському фестивалі взяли участь більш як 120 байкерів із Одеси, Дніпропетровська, Донецька, Києва, Закарпаття, Івано-Франківська та Чернівців. Захід присвячено 100-річчю від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Його організатори ставили за мету сприяти поширенню української національної свідомості, розвитку мототуризму, залученню молоді до активного способу життя та привернути увагу до туристичного потенціалу Буковини.
Освячена священиком колона байкерів здійснила мотопробіг вулицями Чернівців та провела на Театральній площі благодійну акцію зі збирання спонсорської допомоги для Будинку дитини.
На території байкерського наметового табору своє мистецтво демонструвала Школа бойового гопака з Івано-Франківська, а військово-історична дружина «Чорна Галич» зі Львова провела показовий лицарський бій. Усі охочі мали змогу взяти участь у конкурсах «Швидке пиво» та «Пивне пузо».
Нагороди «Не такий старий, як давній» та «Дідько його знає, що воно таке...» отримали власники найстарішого та найстрашнішого мотоциклів. За кращий кастом власник байка отримав відзнаку «Пан сам склепав», а власника байка з найбільшим пробігом нагородили відзнакою «Дупа залізова». Найщасливішим виявився переможець конкурсу «Щасливе жеребкування», якому вручили мотоцикл.