Раптове руйнування цегляної огорожі складського приміщення олійні, в якому зберігалося близько 100 тонн соняшникового насіння, сталося в селі Созонівка Кіровоградського району 13 липня. Під завалом опинилися троє: 35-річний працівник підприємства і два водії вантажних автомобілів, які цього трагічного вечора привезли на олійню сировину. Під час обвалу чоловіки перебували біля своїх автомобілів, неподалік стіни. За мить і людей, і транспорт накрило її уламками та насіннєвим насипом.
Спочатку бійці підрозділів МНС вручну й за допомогою лопат розчищали завал, бо сподівалися, що постраждалі ще живі. У тих місцях, де неможливо було підняти шматки руками, залучали автокран та пневмоінструменти. Ситуація ускладнювалася тим, що роботи велися вночі під зливою. На жаль, люди загинули миттєво. Їх тіла тієї ж ночі витягли з-під завалу.
Причина руйнування будівлі з’ясовується, проте не виключається вплив на архітектурні конструкції реставраційних робіт у приміщенні та стічних вод. Адже саме цієї ночі Кіровоградщину накрило шквальними вітрами і зливами.