Але Німеччину відлякує українська нестабільність
Український уряд розраховує на залучення багатомільярдних німецьких інвестицій у розвиток енергоефективних технологій в Україні, вбачаючи в цьому навіть один зі шляхів виходу з кризи.
Із заявою про потребу в німецьких інвестиціях виступив у понеділок на «круглому столі» «Україна—Німеччина: світова фінансова криза. Проблеми та шляхи розв’язання» голова Національної агенції з ефективного використання енергоресурсів Сергій Єрмілов, повідомляє «Німецька хвиля».
Водночас виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Райнер Лінднер під час дискусії вказав на те, що українська економіка дуже постраждала від світової економічної кризи саме через високу залежність від імпорту енергоносіїв та надмірно енергомістке виробництво.
Єрмілов підтвердив, що Україна споживає на одиницю продукції втричі більше енергії, ніж Німеччина.
Запровадження енергоефективних технологій, за його словами, потребує інвестицій в сумі 30 мільярдів євро, які Україна віднайти неспроможна.
Виходом урядовець бачить залучення німецьких інвесторів. За його словами, Україна може запропонувати їм пільгове оподаткування і стимулювання розвитку екологічної енергетики.
Лінднер зазначив, однак, що інвесторів і далі відлякує нестабільна політична ситуація в Україні, край якій, на його думку, мають покласти вибори Президента України майбутнього року.
«Українська правда».