За попередніми даними, 164 суб’єкти підприємницької діяльності стали жертвами діяльності злочинного угруповання на Кіровоградщині. Сума незаконних прибутків становить більше 100 мільйонів гривень.
Шукали зловмисники потенційних клієнтів через Інтернет, а переговори, для переконливості, проводили у солідних офісних приміщеннях. З довірливими представниками різних суб’єктів господарювання в регіонах укладали договори на постачання продукції. Продукцію шахраї отримували, але розраховуватись не поспішали. Натомість товари у терміновому порядку перевозили до інших складських приміщень. А щоб не викликати підозру у постачальників, зловмисники оформляли офіційні документи про подальший продаж продукції підконтрольним підприємствам. Самі ж продавали її за значно нижчими цінами іншим фірмам.
Розробив план злочинної діяльності та залучив до його реалізації інших жителів міста раніше судимий 43-річний кірово-
градець. Він і очолив злочинне угруповання. Зловмисники зареєстрували в Кіровограді низку підконтрольних комерційних структур, у тому числі фіктивних, які функціонували під ви-
глядом підприємницької діяльності, пов’язаної з купівлею-продажем будь-якої продукції.
Факт. Під час проведення обшуків робочих приміщень та житла зловмисників працівниками міліції вилучено матеріальних цінностей, серед яких —офісна та побутова техніка, меблі, сантехніка, будматеріали, посуд, постільна білизна, побутова хімія, харчові продукти, на загальну суму... більш як 19 мільйонів гривень. А в помешканні лідера злочинної групи — ще й автомат Калашникова.
Правоохоронці області звернулися до громадян, потерпілих від дій шахраїв, офіси яких знаходилися за адресами в Кіровограді: проспект Правди, 8, к. 1; вул. Героїв Сталінграда, 20 а; пров. Госпітальний 2-й, 19 та будинок-склад по вул. Достоєвського, 6-8, з проханням повідомити про факти махінацій за телефоном 8(0522) 24-23-43, або «102».