Якщо не вистачить комбайнів для жнив, їх позичать в інших областях. Про це розповів під час прес-конференції заступник голови обласної держадміністрації Віталій Усик. 
Загалом на цьогорічних жнивах буде задіяно 527 комбайнів, із них 202 —іноземного виробництва. Середнє навантаження на один — 163 га. Враховуючи наявність потужної іноземної техніки, збирання планують завершити за 14 днів. Очікуваний збір зернових — 450—455 тисяч тонн. Такий врожай, за його словами, цілком забезпечить потребу в продовольчому та фуражному зерні. Для Чернівецької області виділено 304 тонни пільгового дизельного палива за орієнтовною ціною 4,30 грн. за літр та 398 тонн бензину (4,38 грн./л).
За словами Віталія Усика, до Аграрного фонду планують здати п’ять тисяч тонн зерна, у Державний резерв — дві тисячі. Щоб забезпечити ефективність зберігання зерна, в Новоселицькому районі триває будівництво елеватора. Окрім того, реконструкцію відповідних приміщень продовжують у Романківцях на Сокирянщині.
Депутати міськради не можуть міняти фракції
До регламенту Чернівецької міськради внесено зміни. Відтепер депутат може входити до складу лише однієї фракції. Крім того, в рішенні зазначено: депутатські фракції формуються на партійній основі депутатами міськ-ради, обраними за виборчим списком відповідної міської організації політичної партії (виборчого блоку). 
Порядок вступу до депутатської фракції міської ради або виходу з неї визначається рішенням вищого керівного органу політичної партії (виборчого блоку політичних партій) за виборчим списком відповідної міської організації. У разі невходження або виходу із фракції чи переходу в іншу депутатську фракцію одразу з’являються підстави для дострокового припинення повноважень.
В області будуть нові заповідні території
Розширити природно-заповідний фонд Чернівецької області вирішила сесія обласної ради. 
Зокрема, до природно-заповідного фонду місцевого значення включено заказник «Мальовнича діброва», що в Кіцманському районі, пам’ятку природи «Діброва» — дубові насадження в межах Чернівців, а також розширено межі заповідної території «Зубровиця», на якій є буковинська популяція зубра, що занесений до Червоної книги України та європейського Червоного списку. Тепер належить провести державну реєстрацію нових заповідних територій та передати їх відповідним органам місцевого самоврядування, підприємствам та організаціям.