Фрукти я зазвичай заморожую в морозильній камері. Намагаюся зробити це швидко, тому що, при повільному заморожуванні в міжклітинниках фруктів утворяться великі кристали льоду. У цьому випадку під час відтавання відбувається розрив клітин, і сік витікає.
Якщо фрукти заморожувати швидко, то утворяться дрібні кристали льоду, ушкодження клітин при цьому незначні. Відповідно, при розморожуванні консистенція продуктів зберігається.
Щоб скоротити термін заморожування, як правило використовую дрібну тару, пластикові ванночки, паперові стаканчики, поліетиленові пакети обсягом до кілограма, словом, розподіляю продукти тонким шаром.
Заморожені фрукти і ягоди зберігаю окремо від продуктів, що мають різкий запах, особливо риби.
 
Черкаси.
Фото Дмитра ТРАКНОВА.