У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) викрито посадовців одного з управлінь обласної державної адміністрації (ОДА) та ТОВ, які внесли до акта приймання виконаних робіт, пов’язаних з ремонтом у трьох селах регіону дитячих садків та шкіл, що потерпіли від повені, неправдиві дані про обсяги. Ця інформація прийнята та підписана службовцями, внаслідок чого правопорушники незаконно отримали понад 1,14 мільйона гривень.
На Запоріжжі працівниками ДСБЕЗ розкрито правопорушення службовців одного з управлінь ОДА, які в рамках виконання загальнодержавної програми «Шкільний автобус» підписали недостовірні акти прийому-передачі 15 автобусів. Підприємство-постачальник незаконно отримало три мільйони гривень.
Коментар міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА:
— Лише за п’ять місяців 2009-го працівники міліції викрили 4800 махінацій з державними коштами. З казни викрадено мільярд 520 мільйонів гривен. На 756 мільйонів гривень накладено арешт, решта коштів, на жаль, втрачена. На гарячому спіймано 1619 чиновників різних рангів. Наше завдання — довести кримінальні справи до суду, які не повинні затягувати їх розгляд. До речі, за розкрадання бюджетних коштів передбачено покарання до дев’яти років позбавлення волі.
Якщо спрацьовуватиме принцип невідворотності покарання, вважаю, це буде надійним щепленням чиновникам-розкрадачам.