Цього разу після попередження міської влади відмовилися виводити своїх бойових коней з депо миколаївські транспортники. Через кілька годин після початку страйку його подих відчуло все місто: люди стали спізнюватися на роботу, перервався зв’язок житлових мікрорайонів із центром.
В основі страйку транспортників лежить не тільки заборгованість у зарплаті, а й затримки з виділенням субвенцій з держбюджету для перевезення пільговиків. Міський голова Миколаєва Володимир Чайка побував у Києві в Кабінеті Міністрів, де змалював катастрофічну ситуацію з роботою електротранспорту.
Вимоги страйкарів почали оперативно вивчати і на місцях. Зокрема, облдержадміністрація планує протягом кількох годин переказати 500 тисяч гривень у вигляді субвенцій. Очікується, що на позачерговій сесії Миколаївської міськради буде вжито заходи для виділення з бюджету міста 1 мільйона гривень для КП «Миколаївелектротранспорт». Але ці заходи без вливання держави, на жаль, не зможуть вирішити проблему. Електротранспорт міста, ймовірно, не переживе безгрошів’я і змушений буде зупинитися надовго.
 
Миколаїв.