Проти двох депутатів (голови та члена земельної комісії) однієї із сільських рад, що у Новомосковському районі, які робили бізнес на розпродажу землі, прокуратура області порушила кримінальну справу. Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
«Погоріли» ділки на хабарі в 362 тис. доларів — саме стільки вони зажадали від приватного підприємця за надання семи земельних ділянок загальною площею 1,75 га. Їх затримали у ресторані під час отримання першої частки хабара — 171 тис. дол. (після прийняття відповідного рішення сільради). Решту мали одержати після виготовлення державних актів на землю.
Як установили працівники УДСБЕЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області, в схему, розроблену зловмисниками, були включені також ріелтери, які шукали потенційних покупців, керівники сільради, які підписували рішення «заднім» числом, посадовці районного БТІ, які оформляли державні акти на землю. Сума хабара за виділення земельних ділянок під індивідуальне будівництво у престижному місці сягала від 1 до 5 тис. доларів США за сотку.