Святкування проводу чабанів на гірські пасовища «Банилівська полонина» відбулося минулої неділі у селі Банилів Підгірний, що розташоване в підніжжі Карпат, у долині річки Малий Сірет в Чернівецькій області.
Під час святкування «Банилівської полонини» традиційно обрали ватажка свята та запалили полонинську ватру. Працювала там і виставка-продаж робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, де гості мали можливість придбати вишиті нитками та викладені бісером сорочки, рушники, серветки, а також взяти участь у майстер-класі з виробництва вівчарської продукції, скуштувати продукцію вівчарства та посмакували стравами національної кухні. Учасники «Банилівської полонини» спробували себе у ролі наїзника, взяли участь у розіграші святкової лотереї, різноманітних конкурсах, розвагах, народних гуляннях. Завершилося свято концертом, на якому гостей розважали фольклорний танцювальний колектив «Мугурел» з с. Чудей, юні лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів.
Нагадаємо, перед цим вже провели на полонину чабанів на Путильщині та вперше — у с. Мигове Вижницького району, де розташовано однойменний туристично-розважальний комплекс.
 
На знімку: на святі «Банилівська полонина».