У Миколаєві тривають перевірки продукції тваринного походження у супермаркетах. Одну з них було проведено у травні у чотирьох супермаркетах: «Маркет-Плазо», «Фоззі-Юг», «ЕКО», «Південний Буг». У ході цих перевірок виявлені численні порушення санітарних норм.
Зокрема, у «Маркет-Плазо» зберігалися прострочені 87 кг м’яса яловичини та 32 кг м’яса птиці. У «Фоззі-Юг» виявили 60 кг охолодженого курячого філе, яке теж вже було непридатним, а також 11 кг язика свинячого мороженого, 44 кг печінки свинячої мороженої та 20 кг печінки яловичої мороженої без відповідного маркування та ветеринарних документів. Крім цього встановлено, що рибний цех підприємства — в незадовільному санітарному стані.
Під час перевірки супермаркету «ЕКО» встановлено, що холодильні камери підприємства — в незадовільному санітарному стані. А у «Південному Бузі» знайшли 35 кг морепродуктів, термін зберігання яких закінчився, 7200 курячих яєць з порушенням маркування, яйця перепелині без відповідних ветеринарних документів.
Усю неякісну продукцію вилучено з обігу, а стосовно посадових осіб підприємств складено протоколи про адміністративні правопорушення.
 
Миколаїв.