Військове відомство тримає оборону. Управління прес-служби МО України зауважує: із корупцією має боротися МВС, податкова міліція, СБУ, прокуратура та Військова служба правопорядку у Збройних Силах. І лише за рішенням суду та чи інша посадова особа може бути кваліфікована як корупціонер, щодо якої можуть бути застосовані правові та організаційні санкції. Таку заяву Міноборони зробило у відповідь на звинувачення у корупції і нераціональному використанні коштів, що пролунали під час засідання уряду з посиланням на результати перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням роботи військового відомства впродовж 2008 року. Водночас Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає відставки міністра оборони Юрія Єханурова.

Міністерство оборони вважає, що звіт ГоловКРУ є необ’єктивним і упередженим. Виявлені окремі недоліки «підганялися» під заздалегідь підготовлені висновки. «Фактично мова йде про службовий підлог, здійснений в інтересах однієї політичної сили і спрямований на втягування Міністерства оборони в політичний конфлікт. Закиди прозвучали на підставі документа, складеного органом, який не має на це відповідних повноважень і без жодного судового рішення. Їхня мета — відволікти увагу від реальних проблем армії, пов’язаних із катастрофічним недофінансуванням Збройних Сил і неспроможністю та небажанням керівництва уряду забезпечити належний рівень підтримки української армії», йдеться у заяві прес-служби МО, де викладено офіційну позицію відомства щодо звинувачень на його адресу.
Зокрема, прем’єр звинуватила Міноборони у закупівлі продуктів для харчування військовослужбовців за цінами, вищими за ринкові. Нагадаємо, на нову систему харчування особового складу Збройні Сили перейшли наприкінці 2007 року. «Зараз оплата за послуги харчування суб’єктам господарювання здійснюється з розрахунку 35 гривень 1 копійка. Саме така вартість послуг була закладена в бюджетний запит на 2009 рік», — повідомила під час прес-конференції у Києві заступник директора Департаменту державних закупівель та ресурсного забезпечення Міністерства оборони України Ольга Глобіна. При цьому вона наголосила, що вартість продуктового набору сьогодні становить 17 гривень 62 копійки. А решта 17 гривень 39 копійок йде на оплату послуг з приготування їжі, оплату комунальних послуг, відрахування до бюджетів різних рівнів як податки, нарахування заробітної плати працівникам підприємства, — пояснила Ольга Глобіна. Журналістів проінформували про досягнення української армії в організації харчування військовослужбовців шляхом залучення суб’єктів господарювання. Мовляв, на солдатській кухні нарешті з’явився господар, а військовослужбовцям уже не треба чистити картоплю і мити посуд. Єдина проблема, на яку вказують командири військових частин, — це те, що солдати почали набирати зайву вагу, зауважив один із директорів підприємства, яке годує вояків. Проте ніхто і не проти нової системи забезпечення армії «солдатською кашею». Нарікання, що пролунали на засідання Кабміну, стосувалися зловживань посадових осіб, які відповідають за організацію роботи військової їдальні. Здається, у ту солдатську кашу поклали сокиру війни...