Поки у Міноборони відхрещуються від порушень при закупівлі продуктів для військовослужбовців, ГоловКРУ сипле новими фактами про зловживання з боку військового відомства.

За словами М. Сивульського, внаслідок непрозорого та необгрунтованого механізму визначення вартості послуг з харчування, надмірно та неефективно використано у 2008 році бюджетних коштів на загальну суму понад 100 мільйонів гривень.
М. Сивульський також нагадав, що КРУ викрило непрозору схему проведення Міноборони процедури закупівель послуг з харчування. Зокрема, у вересні—грудні 2008 року були розірвані договори з дев’ятьма фірмами, які займалися харчуванням солдатів у 2007—2008 роках, і лише одна з цих структур захистила у суді своє право надавати послуги. На їхнє місце призначили нові, до яких, за словами М. Сивульського, міністерство не висувало жорстких кваліфікаційних вимог.
— Ми пішли по цих комерсантах і з’ясували, що Міноборони взяло такі структури, які до того ніколи не займалися організацією харчування військовослужбовців. А дві з них взагалі раніше постачали пальне, — наголосив він.
Як зауважив М. Сивульський, загалом запроваджена система харчування із залученням суб’єктів підприємницької діяльності не виправдала себе: «Постає запитання, а може, не варто було усе це заварювати і залишити все, як було, щоб армія сама себе годувала?»
На підтвердження своїх слів очільник ГоловКРу навів результати анкетування, проведеного серед службовців фахівцями управління. Так, кожного третього солдата не задовольняє якість послуг, що надаються підприємцями, після їди у них залишається відчуття голоду, а кожного четвертого військовика залучали до приготування їжі, миття посуду, прибирання їдальні, завантаження та розвантаження продовольчих товарів.