Закарпатська область

Рекордну кількість контрабандних сигарет із акцизними марками України — понад 220 тисяч пачок — вилучили працівники митного поста «Чоп-залізничний» Чопської митниці під час поглибленого огляду ємностей для рідких газів. Вони адресувалися одному з чеських приватних підприємств, а відправником їх виступало одне з приватних підприємств Харкова. Цигарки приховали в чотирьох спеціально виготовлених тайниках із подвійними стінками, які, в свою чергу, були в залізничних контейнерах. Контрабанду виявлено з використанням рентгенустановки. Враховуючи величезні обсяги цигарок та ретельно організоване їхнє транспортування, українські митники вважають, що викрито міжнародний канал із контрабандного переміщення тютюнових виробів до країн ЄС.
На митному посту «Тиса» цієї само митниці під час огляду мікроавтобуса з пасажирами, які прямували з Італії до України, виявлено два розібрані мотоцикли «Suzukі» та КТМ. Їх перевозив мешканець Чернівецької області. Ще один наш співвітчизник — вінничанин, теж водій мікроавтобуса, повертаючись із Італії, віз додому 502 цільно оброблені шкури вартістю понад 44 тисячі гривень. В обох випадках складено протоколи про порушення митних правил. Контрабанду вилучено до розгляду справи в суді.
Тим часом працівники Ужгородської митниці на українсько-словацькому кордоні затримали громадян Німеччини, Угорщини та Словаччини, які намагалися незаконно вивезти з нашої країни старовинні годинники, монети та майже тисячу пачок цигарок.