Донецька область

Слідство встановить, чи винен інспектор ДАІ у загибелі дитини

Добропільська міжрайонна прокуратура проводить розслідування дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася за участі співробітника ДАІ і внаслідок якої загинула чотирирічна дівчинка.

Як повідомили «Голосу України» в обласному управлінні ДАІ, трагедія сталася в селі Світле Добропільського району. За даними міліції, дитина раптово вибігла на проїжджу частину з-за купи гілок на узбіччі. Назустріч їхав 50-річний інспектор дорожньо-патрульної служби району на автомобілі «ГАЗ-2410». У ДАІ кажуть, що упередити наїзд на дівчинку водій не міг, відстань до автомобіля була близько метра. Різке гальмування і спроба маневру не до помогли — удар бампера відкинув дитину на дорогу. Дівчинка померла від травм на місці пригоди.

В обласному ДАІ спростовують інформацію, розповсюджену в Інтернеті, що начебто водій перебував у стані алкогольного сп’яніння і зник з місця ДТП. Інспектор служить у міліції 24 роки, має водійський стаж 31 рік. Медична експертиза засвідчила, що в той трагічний момент водій був тверезим.

Ліна КУЩ.

Тернопільська область

Чоловіки регулярно відвідували храм. Щоб красти церковне майно

Три храми у селах Підволочиського району на Тернопільщині встигли обікрасти злодії з Хмельниччини.

Організував злочинну групу 28-річний мешканець обласного центру, що вже був раніше засуджений за крадіжки. У Волочиську підібрав собі напарників. На «промисел» виїжджали автомобілем. Шукали у храмі вікно, де не було решітки, розбивали шибку і пробиралися всередину. Звідти відчиняли двері, якщо не піддавалися — застосовували лом. Забирали ікони, хрести, Євангелія, інше церковне майно. Миряни сіл Мислової, Гнилиць, Кам’янок були шоковані: храми регулярно обкрадали якраз напередодні Великодня. Правоохоронці Підволочиського району спрацювали оперативно: злочинців затримали ще до свят. Вони навіть не встигли продати крадені речі і їх повернули храмам.

Порушено кримінальну справу за статтею, відповідно до якої злодіїв чекає позбавлення волі терміном від трьох до п’яти років.

Любов ЛЕВИЦЬКА.