Психолог допоможе медикам через Інтернет

Віднині й людям у білих халатах є куди звертатися по психологічну допомогу. Український медичний союз, діяльність якого спрямована на комплексну допомогу медичним працівникам і одним з напрямів роботи якого є консультування лікарів з різноманітних питань, у тому числі й надання психологічної допомоги, відкриває «Психологічну консультацію» в Інтернеті (http://www.uams.org.ua/psyconsult/). Отже, кожен медичний працівник може через Інтернет звернутися до спеціалістів та отримати відповіді на свої запитання до психолога.

Гнів небезпечний для життя

Сильні емоції, такі як гнів, можуть бути небезпечні для життя. Напади люті впливають на ритми серцевих коливань та можуть спровокувати серцевий напад. Дослідивши декілька пацієнтів з проблемами серця, американські фахівці дійшли висновку: якщо людина перебуває в постійному стресі, вірогідність випадкової смерті зростає. Негативні емоції та неприємні спогади спричиняють порушення функції серцевого м’яза.

Майже мільйон подружніх пар —безплідні

В умовах демографічної кризи в Україні роль репродуктивного здоров’я як передумови й чинника народжуваності значно зростає. На рівні сім’ї поліпшення репродуктивного здоров’я зменшує кількість трагедій безпліддя чи появи небажаної вагітності, які часто виливаються в сімейні конфлікти, що призводять до дестабілізації шлюбно-сімейних відносин і розлучень.

За даними державних статистичних звітів, в Україні у 2007 році було зареєстровано понад 42 тисячі випадків жіночого та майже 9 тисяч чоловічого безпліддя. За оціночними даними, в Україні спостерігається близько мільйона безплідних подружніх пар. Майже 20 відсотків сімей безплідні і кількість їх з кожним роком зростає.

ВООЗ уважає 15-відсотковий рівень безпліддя у країні критичним і таким, що має державне значення, оскільки призводить до погіршення демографічних показників у регіоні.

Коти знижують ризик серцевих захворювань

Учені з університету в Міннесоті довели: домашні тварини знижують ризик розвитку серцевих захворювань майже втричі. Люди, в чиїх будинках живуть кішки, легше переживають стрес і менше схильні до неспокою.

Справжні причини цього феномену вченим установити не вдалося, проте вони висунули припущення, що, швидше за все, спілкування з тваринами допомагає людям легше пережити стресові ситуації.