Набув чинності вирок Центрального районного суду Миколаєва, згідно з яким 34-літнього місцевого жителя визнано винним у порушенні порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю. Співробітники Служби безпеки України попередили незаконне надання послуг у сфері військового кораблебудування підприємству оборонно-промислового комплексу Російської Федерації місцевим підприємцем. Про це нашому кореспонденту повідомили в прес-службі відомства.
Як виявилося, у грудні 2012 директор одного ТОВ підписав з партнерами в РФ договір про надання послуг із виробництва та будівництва військових ракетних кораблів і прикордонного сторожового корабля для ВМФ і ФСБ Росії. А в березні 2013 року СБУ встановила, що в миколаївського підприємства відсутні необхідні дозволи Державного експертного контролю на право виконувати за кордоном такі роботи.
Керівника підприємства визнано винним. Його позбавлено права займатися діяльністю, пов’язаною із здійсненням міжнародної передачі товарів, що підлягають Державному експертному контролю. Також призначене покарання у вигляді значного грошового штрафу.