Після реконструкції відкрито Дніпропетровську районну лікарню, обладнану майданчиком для вертольоту, повідомляє УНІАН. Це перша районна лікарня області, де щодня чергуватиме екіпаж, який за лічені хвилини може доставити хворого вертольотом до спеціалізованого обласного лікувального закладу. Водночас у районній лікарні можна отримати весь спектр якісної лікувальної допомоги, зокрема екстреної.

Реконструкцію медичного закладу здійснено в межах програми підготовки регіону до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012.

Перша допомога

У Вінниці введено в експлуатацію реконструйоване відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні. Реконструкція відділення коштувала мільйон гривень, ще чотири мільйони гривень було витрачено на придбання медичного устаткування.

Відділення обладнано двома високочастотними установками вентиляції легенів для немовлят, а також 20 кювезами (інкубатори для виходжування дитини вагою від 500 грамів), лампами фототерапії для немовлят, 12 неонатальными столами (реанімаційне місце для немовлят).