Постанова
Верховної Ради України
Про відзначення 100-річчя з часу заснування Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка
1 липня 2014 року виповнюється 100 років з дня заснування Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.
З метою належного відзначення ювілею, враховуючи суспільну, науково-педагогічну та культурну цінність Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Верховна Рада України постановляє:
1. У жовтні 2014 року урочисто відзначити 100-річчя з часу заснування Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 100-річчя з часу заснування Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка;
у тримісячний строк після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов’язаних із підготовкою та відзначенням 100-річчя з часу заснування Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка;
при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» передбачити видатки на ці заходи.
3. Запропонувати:
Державному комітету телебачення і радіомовлення України спільно з Полтавською обласною державною адміністрацією організувати створення документального фільму та видання книги про історію Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати поштову марку та набір листівок, присвячених 100-річчю з часу заснування Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.
4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України О. ТУРЧИНОВ.
м. Київ,
18 червня 2014 року.

№ 1522-VІІ.