У колись курортному селищі Ворзелі, що під Києвом, забудовники вирізають, викорчовують цілі масиви добротного лісу, який раніше належав оздоровницям. На його місці зводять багатоповерхівки. Всього планують «зачистити», судячи з досі незатвердженого генплану, чотири ділянки площею близько 10 га. Дві з них колись належали профспілковому санаторію «Зірка». Згодом частину своїх земель санаторій передав селищу без зміни цільового призначення, що означає їх використання винятково під оздоровчі проекти. Зміна цільового призначення — це порушення закону. Те саме можна сказати і про землю колишнього піонерського табору, на якій зараз ведеться інтенсивне будівництво багатоповерхівок.
Дії ворзельської влади в одних викликають зчудування, в інших — лють. Її ворзельські посадовці відчули, коли довелося відповідати на запитання обурених ворзелян, які зібралися 17 червня біля селищної ради. До народу вийшов заступник голови селища, який нічого не пояснив,зате звинуватив мешканців: мовляв, їм заплатили.
Претензій до влади набралося чимало. Та все-таки головним лозунгом протестувальників був: «Ні вирубуванню лісу, ні багатоповерхівкам!». Бо  Ворзель, на третині земель якого раніше діяли 28 оздоровчих закладів, тепер позбавляють цілющого лісу.
Повідомлення надіслала Данута КОСТУРА.
Київська область.