Півтисячі студентів-сиріт отримали стипендії від влади
З грошовими виплатами пішли на канікули 503 студенти з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування на Вінниччині. Їм, студентам денної форми навчання, вручено стипендії обласної ради та облдержадміністрації.
Кожному з таких студентів виплачують матеріальні заохочення у сумі сто гривень на місяць. Встановлюють стипендіатів фахівці обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді. Вони безпосередньо співпрацюють з кожним навчальним закладом, коригують списки тих, хто потребує такої допомоги.
За інформацією прес-служби обласної ради, у першому півріччі нинішнього року на підтримку стипендіатів-сиріт з обласного бюджету виділено 250 тисяч гривень. Матеріальні заохочення названій категорії студентів на Вінниччині влада виплачує ще з 1998 року. Відтоді її отримали понад чотири тисячі молодих людей, що навчаються у вишах. Кошти виділяють на підставі рішення сесії облради. У нинішньому році разом з грішми студентам вручили пам’ятку «Знай свої права», де міститься інформація про основні види соціальних гарантій та виплат, які передбачені законодавством для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.