Державний прапор знову замайорів над військовим аеродромом «Канатове» на Кіровоградщині.

Віднині тут служитимуть понад 200 вояків із Джанкоя Автономної Республіки Крим, які не зрадили Україну і після окупації були передислоковані на материк.

Символічно те, що аеродром відновлено рівно через 10 років після його закриття. В урочистостях з нагоди відродження частини взяв участь заступник командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Володимир Шатов, який колись проводжав з «Канатового» останні літаки.

Уже в жовтні нинішнього року аеродром має прийняти перший борт, а для цього передусім відбудують злітно-посадкову смугу та центр управління польотами.

Голова облради Олександр Чорноіваненко та голова ОДА Олександр Петік обіцяють максимально сприяти тому, щоб нова військова частина якомога швидше змогла виконувати поставлені завдання.

Кадрову, консультативну, технічну та іншу допомогу надаватиме Льотна академія Національного авіаційного університету.

На знімку: урочистості з нагоди підняття прапора на аеродромі «Канатове».

Фото надане прес-службою Кіровоградської обласної ради. 

ДовІдково

За часів СРСР аеродром «Канатове» був авіаційною базою ВПС та забезпечував навчальний процес Кіровоградського вищого авіаційного училища льотчиків. Після розформування закладу в 1960 році тут дислокувалися 190-й винищувальний авіаполк, а згодом — 727-й гвардійський Черкаський ордена Богдана Хмельницького бомбардувальний полк. З 1992 року полк входив до складу ВПС України. У 2004 році частину було розформовано.