В умовах проведення антитерористичної операції на території Луганської області виникла необхідність у зміні адміністративно-територіального устрою. Це потрібно для того, щоб органи місцевого самоврядування населених пунктів, підконтрольних українській владі, могли повною мірою реалізовувати свої повноваження, в тому числі й у бюджетній сфері.
З огляду на це Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні та рекомендує парламенту підтримати проект постанови про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Попаснянського і Слов’яносербського районів Луганської області.
Документом (реєстр. №1601) пропонується збільшити територію Попаснянського району на 51 гектар земель за рахунок передачі до його складу відповідних земель, що перебувають у віданні Фрунзенської селищної ради Слов’яносербського району (в тому числі територію села Жолобок). А також затвердити територію Попаснянського району загальною площею 146700 гектарів, Слов’яносербського району — 82914,72 гектара.
Крім того, комітет рекомендує прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо скорочення переліку державних нагород, розширення обсягу прав нагороджених осіб, встановлення обмежень у нагородженні державними нагородами певних суб’єктів).
За словами автора законопроекту, голови комітету Сергія Власенка, нині система державних нагород не збалансована. Обсяг і зміст відзнак, що визначаються як державні нагороди України, внаслідок доповнень до законодавства, істотно збільшилися. Найбільшим чинником дисбалансу, переконаний він, є такий різновид державних нагород, як «почесне звання». «Цей атавізм радянської адміністративно-командної системи, що мав здебільшого ідеологічне навантаження, не лише не знищено у сучасній Україні, а й значно роздуто. Тридцять вісім почесних звань має Україна», — зауважив народний депутат.
Законопроект (реєстр. №1451) передбачає також внесення інших змін до чинного законодавства. Їх суть — позбавлення державних службовців та працівників інших державних органів права бути нагородженими державними нагородами. А також встановлення заборони щодо нагородження із нагоди державних свят, ювілеїв, річниць, пам’ятних дат, особистих подій.
 
Вл. інф.