Реєстр житлових об’єктів для тимчасового проживання переселенців з Криму та східних областей держави створили на Вінниччині.
— У кожному районі області проведено інвентаризацію житла, де можна розмістити людей, які прибувають на тимчасове проживання, — каже перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр В’юник. — Крім того, свою допомогу запропонували 11 санаторних закладів, вони готові надати місця переселенцям терміном на 21 день.
Нині на Вінниччині проживають 422 особи дорослих і дітей з Криму, тепер до них приєдналися 39 осіб з Донецької і Луганської областей. Їх розмістили у населених пунктах 14 районів і п’яти містах. Особливої уваги потребують діти. Для них передбачено 1200 місць в оздоровчих таборах. Перші 45 дітей з Донбасу, з Горлівки, прийме оздоровчий дитячий табір у селі Клекотина Шаргородського району.
— Тривають ремонтні роботи у гуртожитку села Нова Гребля Калинівського району, де проживатимуть двадцять сімей (85 осіб) переселенців з Криму, — уточнив Олександр В’юник. — На це спрямовано 663 тисячі гривень благодійних коштів, для завершення ремонту потрібно ще приблизно 450 тисяч гривень. Влада звертається до всіх структур, де можуть підтримати людей, які не з власної волі залишили свої домівки і шукають дах над головою далеко від рідної землі.
Понад сто переселенців уже оформили документи для отримання пенсій на новому місці проживання. Знайти роботу вдалося, на жаль, менш ніж десяти особам.
На території області централізовано розселено також двадцять осіб військовослужбовців.
Вінницька область.