ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Відповідно до частини третьої статті 89 Конституції України, статті 87 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:
1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань перевірки використання коштів, перерахованих громадянами України на підтримку Збройних Сил України, та видатків Державного бюджету України, спрямованих на потреби Збройних Сил України (далі - Тимчасова слідча комісія).
2. Визначити основними завданнями Тимчасової слідчої комісії:
проведення детальної перевірки використання коштів, які перераховані громадянами України на підтримку Збройних Сил України в рамках програми «Підтримай українську армію» до спеціального фонду Державного бюджету України в Міністерстві оборони України, та видатків Державного бюджету України, спрямованих на потреби Збройних Сил України;
витребування від Міністерства оборони України щотижневих звітів про витрати коштів, перерахованих громадянами України на підтримку Збройних Сил України до спеціального фонду Державного бюджету України в Міністерстві оборони України, та видатків Державного бюджету України, спрямованих на потреби Збройних Сил України, з метою перевірки законності даних витрат, встановлення доцільності таких витрат та їх співвідношення до першочергових потреб Збройних Сил України;
проведення детальної перевірки прозорості процедур державних закупівель, здійснених за процедурою закупівлі в одного учасника, що проводилися Міністерством оборони України з метою використання коштів, які перераховані громадянами України на підтримку Збройних Сил України, та видатків Державного бюджету України, спрямованих на потреби Збройних Сил України;
надання за результатами перевірки звіту щодо використання коштів, які перераховані громадянами України на підтримку Збройних Сил України, та видатків Державного бюджету України, спрямованих на потреби Збройних Сил України.
3. Визначити, що кількісний склад Тимчасової слідчої комісії становить 6 народних депутатів України.
4. Обрати до складу Тимчасової слідчої комісії таких народних депутатів України:
Геращенко Ірину Володимирівну - фракція Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»;
Івахіва Степана Петровича - депутатська група «Суверенна європейська Україна»;
Іллєнка Андрія Юрійовича - фракція Всеукраїнське об’єднання «Свобода»;
Кайду Олексія Петровича - фракція Всеукраїнське об’єднання «Свобода»;
Котеляк Лідію Леонідівну - фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»;
Шкварилюка Володимира Васильовича - фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».
5. Матеріально-технічне, кадрове, інформаційне та організаційне забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії покласти на Апарат Верховної Ради України.
6. Визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - на час виконання покладених на неї завдань.
7. Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше тримісячного терміну з дня прийняття цієї Постанови.
8. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України О. ТУРЧИНОВ.
м. Київ,
5 червня 2014 року.
№ 1312-VІІ.