Одинадцять вінничан, бійців Національної гвардії, які брали участь в антитерористичній операції на сході країни, отримали іменні годинники з написом «За мужність та патріотизм», а також Почесні грамоти Вінницької облдержадміністрації та обласної ради.
Відзнаки бійцям вручили керівник Вінниччини Анатолій Олійник та голова облради Сергій Свитко під час зустрічі з відважними земляками, які приїхали додому на короткий час відпочинку.
— Про миролюбність українців свідчить уже той факт, що вони ніколи у своїй історії не зазіхали на чужі території, — наголосив Анатолій Олійник. — Вам випало захищати незалежність держави. Вже те, що ви на передовій, є свідченням героїзму. Знаю, що військові мають багато претензій до влади. Але ставлення до армії змінюється кардинально. Це демонструє обраний Президент, який наголошує на необхідності зміцнення українських Збройних Сил. Хоч би яка була ситуація, незаперечним залишається фактор високого патріотизму воїнів. Відрадно, що його демонструють також і наші земляки.
Керівник області повідомив про створення в регіоні двох батальйонів територіальної оборони. «Вінничани напрацювали концепцію формування системи оборони окремих регіонів та держави загалом, — повідомив очільник області. — Якщо її схвалять на державному рівні, тоді наша ініціатива знайде поширення у всіх областях держави».
Гвардійці, розповідаючи про перебіг АТО, наголосили на підтримці значної частини населення дій наших військових. За їхніми словами, настрої людей змінюються, вони починають розуміти, хто є хто нині у їхньому краї, тому сепаратисти вже не мають тієї підтримки, якою вона була на початку подій на сході.
Вл. інф.