Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони навколишнього природнього середовища.

На засіданні уряду 20 червня було схвалено низку проектів, відповідно до яких буде створено три нові заповідники. Зокрема, пропонується створити в Києві національний природний парк «Голосіївський», загальною площею 4,5 тис. га. В результаті буде збережено та відтворено природні комплекси Голосіївського лісу та урочища Конча-Заспа, які мають екологічну та рекреаційну цінність. Адже сьогодні ця природна екосистема виснажується, навіть перебуває під загрозою зникнення через будівництво котеджів та інших споруд.

На території Любешівського району Волинської області планують створити національний природний парк «Прип’ять-Стохід». Загальна площа території становитиме 39,3 тис. га. Цей парк є унікальним природним комплексом. Особливо привабливими є озера з піщаними берегами, річки Прип’ять та Стохід, які нагадують дельту Дунаю. Унікальний характер лісів, відсутність промислових центрів та значних забруднень обумовлюють потребу охорони цієї території.

Урядом схвалено також проект про оголошення відповідної території Київського Полісся в межах зони обов’язкового відселення загальнозоологічним заказником «Чорнобильський-спеціальний» площею 48,8 тис. га. На цій території мешкає 38 видів тварин, занесених до Червоної книги України. Заказник стане одним з найбільших осередків екологічної мережі країни загальнодержавного значення у складі поліського екологічного коридору.

Крім того, готується ще низка проектів рішень про збільшення загальної площі природно-заповідного фонду.