Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов оглянув на полігоні під Харковом військову техніку, яка може надійти на озброєння в українську армію та спецпідрозділи.

Учора на військовому полігоні під Чугуєвом у Харківській області відбувся огляд важкої і спеціальної військової техніки, яка буде використовуватися українською армією, у тому числі під час антитерористичної операції на сході країни.
В огляді взяли участь Голова Верховної Ради України, в. о. Президента України Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а також командири підрозділів, які брали участь у бойових діях на сході країни.
«Відомий БТР-4Е дуже добре показав себе під час подій на сході. Однак у ході бойових дій виявилися деякі недосконалості техніки, що їх за допомогою експертів і конструкторів можна виправляти вдосконалюванням нашої зброї», — сказав після завершення огляду в. о. Верховного головнокомандуючого Олександр Турчинов.
За його словами, саме поліпшені моделі вітчизняної техніки були представлені сьогодні на полігоні, серед них — спеціальні санітарні машини та бронетранспортер «Дозор».
«Малий бронетранспортер «Дозор» — утричі дешевший, ніж БТР-4Е, він чудово зарекомендував себе в польових умовах, і сьогодні цю машину дуже чекають у Нацгвардії», — сказав Турчинов.
Щоб налагодити масове виробництво «Дозорів», потрібно кілька місяців. При цьому Польща вже купила в України ліцензію на «Дозори», щоб поставити їх на озброєння й своєї армії.