Лідер БЮТ Юлія Тимошенко відвідала Францію, де їй було вручено відзнаку «За політичну мужність», засновниками якої є університет Сорбонна та французький журнал «Міжнародна політика». Вручаючи цю нагороду, професор університету Сорбонна Патрік Вайсман сказав, що в такий спосіб журнал вшановує значні заслуги Юлії Тимошенко в розвитку демократії в Україні. За словами П. Вайсмана, останнього разу цю нагороду отримав 2004 року Папа Римський Іван Павло ІІ. Ю. Тимошенко у відповідь наголосила, що справжньою перемогою для неї буде незалежна, вільна, європейська Україна.

Під час поїздки Ю. Тимошенко зустрілася з головою сенату Франції Крістіаном Понселе та міністром культури і комунікацій Рено Донедьо де Вабром. За її словами, співрозмовники засвідчили, що Україна є справді важливим партнером для Євросоюзу та Франції. Зокрема, на її думку, значну перспективу має програма привілейованого партнерства, яку цілком реально укласти між ЄС та Україною. «Неоднозначне ставлення до розширення ЄС усередині самих країн ЄС не дає Україні гарантії швидкого вступу до цього обєднання, тому ми маємо користатися всіма шансами. А згадана програма є таким шансом», — наголосила Ю. Тимошенко.

Ю. Тимошенко зазначила, що під час відвідин Франції прагнула максимально адекватно донести до французьких політичних кіл позицію української опозиції в нинішній ситуації. Лідерка БЮТу висловила переконання, що лише дострокові парламентські вибори повернуть Україну до демократії.