На 133 мільйони гривень більше порівняно з відповідним періодом 2013-го виконали плани власних і закріплених доходів місцеві ради Вінниччини за підсумками чотирьох місяців нинішнього року.
За інформацією голови Вінницької обласної державної адміністрації Анатолія Олійника, загалом протягом названого часу місцеві скарбнички поповнено на 937 мільйонів гривень — це трохи більше третини від річного показника. Найвищий рівень виконання бюджетів в Іллінецькому районі — 46,3 відсотка від річного плану. Не набагато менше коштів надбали в Тростянецькому районі. Загалом із 701 бюджету сільських, селищних та міських рад майже 80 відсотків виконали планові показники. Однією з умов збільшення надходжень до скарбничок місцевих рад є стабільна робота насамперед структур аграрного сектору, харчової та переробної промисловості. Названі галузі збільшили свої показники порівняно з минулим роком, тому більше відраховують коштів до бюджетів. Вони ж забезпечують роботою трудівників, які сплачують до бюджетів податки з доходів фізичних осіб.
Як стверджує Анатолій Олійник, у регіоні в повному обсязі забезпечується фінансування захищених статей бюджету, зокрема, своєчасно виплачується заробітна плата та соціальні виплати, здійснюються розрахунки за спожиті енергоносії. Керівник області прогнозує, що Вінниччина має всі передумови у повній мірі виконати бюджет нинішнього року.
Вінницька область.